2024-03-27

Tübitak 2209-B

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-B – Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” 2023/2 dönemi kapsamında hazırlanan, Akademik Danışmanlığını Doç.Dr. Nihal KILIÇ, Sanayi Danışmanlığını Prof.Dr. Özgür SAĞLAM (Entoteam Arge Ltd.Şti.)’ın yaptığı ve bölümümüz öğrencileri Arife Beyza TAŞAR ile Deniz CEYLAN tarafından yürütülecek olan “Yerli Diatom Toprağı Detech (Toz)’in Kuru Meyve Akarı Carpoglyhus lactis (Acari : Carpoglyphidae)’e farklı sıcaklıktaki etkinliği” başlıklı proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Bölümümüzde ilk kez yürütülecek olan bu proje için danışman hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.