2022-09-26

Bakteriyofaj ve İzolasyonu Çalıştayı

Bakteriyofaj ve İzolasyon Çalıştayı

Son yıllarda gündemde olan ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da öncelikli konular içerisinde yer alan Bakteriyofaj ve İzolasyonu ile ilgili olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Bakteriyoloji Laboratuvarında 26-28 Eylül 2022 tarihleri arasında çalıştay gerçekleştirilmiştir.  Çalıştaya ev sahipliği bitki koruma bölüm başkanı Prof. Dr. Mustafa MİRİK başkanlığında yapılan çalıştayın Laboratuvar uygulamaları Dr. Araş. Gör. İrem ALTIN (Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü) yapılmıştır. Çalıştaya Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünden Doç. Dr. Adem BOZKURT, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümünden Araş. Gör. Nida ÜNLÜ, Adana Biyolojik Mücadele Enstitüsünden Dr. Raziye ÇETİNKAYA YILDIZ ve Sencan ÜNLÜ, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Nesrin TUNALI’nın katılımları ile gerçekleştirilmiştir.

Çalıştay kapsamında bakteriyoloji ve bakteriyofaj konularında çalışan akademisyenleri, bilim insanlarını, araştırmacılar bir araya getirilmiştir. Çalıştayda biyolojik ve biyoteknik mücadele araçlarının bitki koruma ürünü haline getirilmesi aşamasında yaşanan sorunlar tartışılmıştır. Ayrıca, paydaşların çalışma alanları ile ilgili deneyimlerini paylaşması, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuş ve işbirliği yapılması için uygun bir zemin oluşturulmuştur.